miercuri, 2 aprilie 2014

Cică recomandări pentru viitoarele mămici

În ultima vreme am tot primit întrebări privind serviciile la care am apelat în timpul și după sarcină, graviduțele care m-au chestionat având o aparentă încredere în alegerile mele. Nu știu exact de ce, dar dacă tot fac recomandări, barem să le fac publice, către oricine crede că poate găsi aici o idee bună. 

În ciuda faptului că habar n-aveam nimic despre nimic înainte să am copii, m-am încăpățânat și nu am citit cărți despre sarcină și nici despre cum se cresc copiii. M-am gândit că există atâtea informații contradictorii, încât m-aș năuci de cap. În schimb, am citit o carte care mi-a explicat ce se întâmplă cu mine în timpul sarcinii și cam ce-o să se întâmple cu cei din jurul meu, raportat la copil, după ce voi naște, din punct de vedere mental - Speranta Farca - ”Cum întâmpinăm copilul ca părinți, bunici, medici și educatori”. Am flirtat și cu un pic de Brazelton, dar după ce am subliniat niscaiva pagini despre somnul nou-născutului, culoarea scaunelor și alte informații similare, m-am lăsat de meserie. Devenise mult prea tehnic pentru gustul meu. Prea...căprăristic. Sper că n-am jignit brazeltonul...

Moving on.

Pentru că nu știam nimic despre lucrurile concrete legate de universul nou-născuților, am apelat la un curs de puericultură, la MotherHood Center. Acolo am întâlnit-o pe Camelia Chetu, psiholog și trainer, care cu blândețe m-a ajutat să privesc extrem de diferit ideea de alăptare și de naștere naturală, două lucruri pe care nu mi le-am dorit și nu mi le imaginam nicodată.

Drept care, m-am sucit. Așa că am mers la cursuri pentru alăptare, naștere naturală iar după ce a venit pe lume Victoraș, ne-am înscris și la un curs de babywearing la Fundația Crucea Albă, unde am lucrat cu Claudia Bider Heim, o moașă elvețiană dedicată pruncilor, gravidelor și noilor părinți.

Obstetrician mi-a fost dr. Adela Șerban, pe care o găsiți la Maternitatea Polizu și la Clinica Promed System, o femeie tare blândă, un specialist desăvârșit și omul pe care-l vrei acolo, în sala de nașteri, să-ți fie alături.

Iar medic pediatru ne este în continuare și ne va fi și mai departe dna dr. Liliana Calapod, de la BBCare. Nu te ceartă, nu se stropșește la tine când o suni la 9 seara, iubește copiii și, needless to say, știe ce spune și ce face.

Nu am citit bloguri și site-uri despre creșterea copiilor, nu am intrat, Doamne ferește, piei drace, pe forumuri de părinți/mame (mi-au ajuns unele comentarii citite pe niște bloguri, deh, am și eu o latură masochistă). Am luat informația de unde mi-a plăcut ce văd și de unde am rezonat. 

Și, deasupra tuturor, a stat ca o doamnă, psihoterapia pe care am început-o în a treia luna de sarcină. Care m-a așezat bine în capul meu, de-am putut primi Schimbarea asta în cel mai bun mod cu putință. Altfel, nu știu zău cum aș fi fost.

Naștere ușoară și mămicie plăcută ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu