Cum să alegi ținuta potrivită - tips & tricks

Vă povesteam la începutul lunii despre Stylish Mom, un eveniment dedicat mămicilor preocupate de felul în care arată și de maniera în care se poate folosi moda în folosul tău. Vă promiteam atunci câteva tips & tricks pentru un look senzațional, indiferent de conformație, kilograme în plus sau în minus și desigur, buget. Mă gândesc că poate vă sunt de folos, dacă încă nu v-ați hotărât ce outfit să purtați în noaptea de Revelion sau dacă azi mâine v-ați programat o tură de shopping cu bani câștigați la colindat. Vorba vine :)

Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l stabilești când vrei să pui o haină pe tine este: ce tip de conformație ai? În funcție de asta, vei alege croiala perfectă a rochiei sau a pantalonilor, bluzelor, hainelor în general.



Rovena Andrei, stilistul nostru de la Stylish Mom, ne-a ofeit câteva recomandări, în funcție de conformația fiecăreia. Pentru că da, chiar și cea mai oropsită conformație dintre toate - cea ovală/măr, a cărei mândră purtătoare este subsemnata, poate fi îmbrăcată în așa fel încât imperfecțiunile să fie atenuate, iar punctele forte să fie scoase în evidență. Suficient cât să nu-ți fie jenă să fii fotografiată, spre exemplu. Prin contrast, silueta ideală este ”clepsidra”. Dacă, asemeni mie, nu ești o clepsidră, va trebui să te joci în așa fel cu hainele, încât să obții proporții cât mai apropiate de cele ale clepsidrei. 

Să le luăm pe rând. Așadar: 

1. Silueta tip ”pară” / A (șolduri generoase comparativ cu umerii înguști):  - fuste minimaliste, în forma de A, materiale rigide, bluze bogate la umeri, pentru echilibrarea siluetei. Tocul nu trebuie să lipsească (oricât de mic) 

Fusta ideală pentru silueta tip ”pară”
Bluză perfectă pentru silueta tip ”pară”


2. Conformația ”triunghi inversat” (umeri lați, bust generos, șolduri înguste): 

- hainele trebuie să evidențieze talia și să abată atenția de la partea de sus a corpului (deci major no-no pentru bluze cu aplicații, înflorituri, umeri etc);
- fustele, rochiile să fie largi, vaporoase, evazate, 
- pantalonii să aibă buzunare orizonale

Umeri lați, șolduri înguste 

3. Silueta androgină - umerii au aceeași lățime ca și șoldurile, talie și forme neevidențiate 

- big no-no pentru hainele mulate;
- talia se desenează din volume și din aplicațiile din zona șoldurilor, darli cu ajutorul curelelor
- focus pe talie în orice croială



4. Clepsidra - silueta ideală: lățimea umerilor este aceeași cu cea a șoldurilor, iar talia este subțire 
- poți îmbrăca aproape orice.
- pentru că ai această siluetă (pentru care te urâm din suflet), nu te ascunde în bluze lălâi și fuste supradimensionate. E păcat de Dumnezeu.
- evidențiază-ți fără jenă atuurile: bustul echilibrat și talia de viespe. Și/sau posteriorul bombat.



Și, la final, a voastră:

5. Conformația ovală/tip ”măr” - șolduri proeminente, talie neevidențiată, umeri lați:

- tocurile sunt OBLIGATORII;
- fustele în formă de A, lungime medie;
- bluze fără brizbrizuri, fără haine tip ”sac”
- orice artificiu pentru evidențierea taliei, croiala trebuie să genereze impresia de talie.

Acestea fiind zise, vă urez un Revelion superbissim, să arătați de milioane, iar eu voi avea grijă să-mi cumpăr niște pijamale care să evidențieze talia, dat fiind că pentru prima dată, voi petrece noaptea dintre ani în casă, din cauză de bebe mic. Yey me. Dar am capot roșu, ceea ce va da o notă festivă nopții dintre ani. 

Iar dacă aș fi ieșit pe undeva, aș fi mers pe mâna unei ținute clasice: the little black dress :)